För ett liv i balans

Allt är lika viktigt

av

Tänk dig in i följande situation…

Du kämpar för att få klart det sista på jobbet, så att du ska hinna i tid till yogapasset (eller någon annan aktivitet). Du skyndar till bussen, och när du väl klivit på börjar du grubbla på hur du snabbast slänger ihop en middag.

Du hinner precis i tid till yogan. Det tar lång tid innan stressen rinner av, men efteråt känner du ”Aaaaahhhh!” … snabbt följt av ett ”Ok, dags att handla mat”.

Kanske något överdrivet. Kanske inte. Men du förstår kanske vart jag vill komma:

Varför slösa bort så stor del av livet genom att se på det som transportsträckor?

Eller för att ta ett annat exempel. Du jobbar och sliter i ett halvår för att kunna unna dig tre veckors lyxsemester. Det enda du har i sikte under sex månader är de där tre veckorna, varav den sista till stora delar spenderas med en inre röst som säger ”Jaha ja, snart är det dags att börja jobba igen”.

  • Kämpa
  • Skynda
  • Grubbla
  • Stress
  • Slit

Samtliga ord som användes i exemplen ovan. Måste det vara så?

Vad händer om du istället ser varje ögonblick som lika viktigt, lika värdefullt? Varje stund som en del av helheten som utgör ditt liv. Inget försummas på bekostnad av något annat. Alla ska med, som det brukar heta.

Det betyder inte att du ska strunta i aktiviteter och nöjen, men låt de inte göra nuet till ett medel för att nå framtiden. Nuet är det enda du har, så enkelt är det. Var rotad i det innevarande ögonblicket och planera ditt liv därefter.

Vem vet, du kanske upptäcker att du redan har ett liv fyllt av förnöjelse.


Till toppen ⇧