För ett liv i balans

Ditt nya glädjefyllda liv är aldrig mer än ett andetag bort

31 januari 2015 av Robert Birming

Vi är alla där ibland. Uppslukade av…

När vi är mitt i det känns det som ingen annan värld existerar. Men det är inte sant. Vi är fångade i en dröm och har låst oss ute från den andra världen – verkligheten.

Som tur är bär vi alltid nycklarna till själsfrid, den sanna glädjen, med oss.

Hur verklig och jävlig (mar)drömmen än kan framstå i tankarnas värld, så finns det något bortom illusionen. Det finns en stillhet, ett konstant inre välbefinnande, som alltid är villigt att ta emot oss med öppna armar. Allt vi behöver göra är att påminna oss om att vi alltid bär detta välbefinnande med oss.

Det kan döljas bakom grubblerier på samma sätt som mörka moln kan skymma solen. Men det kan aldrig försvinna. I bakgrunden lyser det ständigt med samma styrka, outtröttligt – evigt ljus och värme, som ger liv åt allt, som ÄR livet självt.

Andas in livet

Oavsett hur problematisk din livssituation framstår i tankarnas värld, så kan du när som helst kliva ner från scenen där detta drama utspelar sig. Du behöver inte vänta på sista föreställningen, du kan göra det nu. Om du missade den möjligheten, så får du en ny chans nu, och nu, och nu, och…

Ditt nya liv, det som ser att det är skillnad på vad som händer i livet och vad som är själva livet, är aldrig mer än ett andetag bort. Stanna upp. För din uppmärksamhet till andningen och se hur den med varje andetag för dig närmare verkligheten.

Det kommer så klart fortfarande att finnas saker som måste tas tag i, ibland även av utmanande karaktär. Det gör det alltid, det håller oss vakna och får oss att växa.

Skillnaden är att dessa utmaningar inte längre ses som livets mittpunkt, de är inte längre ett ”problem”. Du är i kontakt med livet samtidigt som du hanterar det som händer i livet … ett andetag i taget.

Andetag – att ta tag om anden, själen. Att komma i kontakt det eviga välbefinnandet.

Ta ett medvetet andetag. Ta hand med livet. Ta hand om dig.