För ett liv i balans

Bestäm dig nu

av

”Åååh, jag som tänkte välja det först!”

Känns rösten bekant? Du har säkert varit med om det…

Du står inför ett val. Du börjar fundera fram och tillbaka. Efter mycket om och men bestämmer du dig, och upptäcker att du borde ha valt det du tänkte på först.

Vetenskapen har sina förklaringar till varför detta fenomen uppstår (till exempel att det skulle vara en efterkonstruktion). De har säkert rätt många gånger, men ofta handlar det om något annat:

Vi gjorde inte det vi sa att vi gjorde – ”jag som tänkte…”.

För ett ögonblick släppte vi istället tänkandet. Ur den stillheten kommer vi i kontakt med intuitionen, vår eviga inre visdom. Svaret är omedelbart och tveklöst.

Omedelbart beslutsfattande

Ofta kan jag inte förklara ett visst drag, jag vet bara att det känns rätt, och det verkar som min intuition har rätt oftare än den har fel.

Så uttryckte sig den norske världsmästaren i schack, Magnus Carlsen, i en intervju.

Du kan påverka möjligheterna att komma i kontakt med denna kunskapskälla.

Genom att emellanåt fatta omedelbara beslut, undviker du att grubblaren glider in och tar över beslutsfattandet. Man skulle kunna säga att du övar dig i att fatta beslut utan att besluta dig. Du låter intuitionen vägleda dig.

Börja med småsaker, som till exempel när du ska välja…

  • … vad du ska äta.
  • … vilken film du ska se.
  • … vilket fik du ska gå till.
  • … vad du ska ha på dig.
  • … vilken julklapp du ska köpa.

Sedan kan du prova att gå över till större saker.

Vissa beslut kräver så klart eftertanke, men ofta grubblar vi för mycket helt i onödan. Vi väger för- och nackdelar i oändlighet, trots att det inte är så himla viktigt. Grubbleriet är kontrollbehovet i en annan kostym.

Kliv ur kostymen och upplev friheten av omedelbara beslut.


Till toppen ⇧