För ett liv i balans

Det är lugnt, det lugnar aldrig ner sig

av

Har du märkt att det hela tiden finns någonting som behöver fixas? Så fort du tar tag i och löser en sak, så dyker det upp någonting nytt.

Du kanske ser fram emot den dagen då allt är fixat?

Gör inte det. Den dagen kommer nämligen aldrig att infinna sig. Det kommer alltid att dyka upp nya saker som måste tas itu med…

  • Bilar som ska besiktigas.
  • Hus som ska lagas.
  • Saker som ska inhandlas.
  • Räkningar som ska betalas.
  • Mittpunkt-inlägg som ska läsas.

Att tro att det går att stöka undan allt och sedan få en lång period då inget nytt dyker upp, det leder till frustration, eftersom det är en omöjlig uppgift. Även om det vore möjligt, så skulle den friden inte bli långvarig, eftersom den bygger på illusionen att frid är något som infinner sig när det är lugn och ro.

Äkta, bestående, inre välbefinnande är oberoende av vad det yttre ställer för krav. Du kan ha fullt upp utåt och bibehålla ett inre lugn.

Släpp tanken på att sinneslugn är synonymt med en tom ”att göra”-lista. Och minst lika viktigt, släpp idén om att allt på listan är superviktigt. Finn balansen där emellan – ta itu med det som behöver tas itu med, och gör det med närvaro och acceptans (eller glädje, de gånger det är möjligt).

Finn lugnet i att inse att det aldrig lugnar ner sig … och att det är helt i sin ordning.


Till toppen ⇧