För ett liv i balans

Nyckeln till evig frid

av

Du har säkert hört berättelser om människor som funnit frid mitt i något som utåt sett tycks vara en katastrof. Kaos i det yttre, men total stillhet inombords.

Vad är det som får oss att känna så starkt när vi hör talas om dessa skildringar? Är det för att det låter osannolikt? Nej, det är för att något inom oss känner igen sig i det. Vi möter oss själva, vårt sanna jag, i någon annans berättelse.

Det är inte vad som händer i livet som är det viktiga. Du kan rensa bort, bunkra upp och låsa in i all oändlighet – det kommer ändå hela tiden att dyka upp någonting nytt som stör, som sätter den skenbara tryggheten i gungning.

Sann trygghet ligger i att känna dig själv bortom det som händer, att komma i kontakt med det väsentliga Varandet, som ligger till grund för allt som händer.

Alla händelser är beroende av icke-händelsens oberoende iakttagande. Alltings födelse är beroende av icke-tingets odödliga existens. Låt den sanningen vara nyckeln som öppnar dörren till den eviga frid du alltid bär med dig.


Till toppen ⇧