För ett liv i balans

Flykten från frid

av

Du har kanske upptäckt att det finns någonting inom dig, som du försöker fly ifrån. Kanske en känsla av oro, kanske en känsla av att du eller detta ögonblick inte är tillräckligt som det är – en känsla av att det liksom kryper i skinnet.

Så du flyr. Kanske i form av…

  • Jobb
  • Sällskap
  • Aktiviteter
  • Överkonsumtion

Men du upptäcker till slut att det inte hjälper, så du söker en metod för att lösa upp knutarna inombords. Du kanske läser om bakomliggande orsaker, du kanske pratar med någon, du kanske sitter i stillhet och fokuserar på dina andetag.

Bra steg i rätt ritning. Men nu kommer frågan du måste ställa dig:

Är dessa metoder ytterligare ett flyktförsök från det där jobbiga?

Kan det vara så att de gamla och uppenbart fruktlösa flyktförsöken endast har ersatts med något som låter bättre? Det behöver inte vara så, men det är värt att undersöka.

Det finns ingen metod som i sig självt kan trolla bort det du inte vill bära runt på. De kan guida dig rätt och ge dig styrka, men förr eller senare måste du släppa kryckorna och själv ta det sista steget; du måste möta det du tidigare flytt ifrån.

Då upptäcker du hur ofarligt det där läskiga var. Bakom det hittar du vad du alltid har letat efter, men flytt ifrån utan att vara medveten om det. Du finner frid.


Till toppen ⇧