För ett liv i balans

Det enda som aldrig förändras är förändring

av

När jag var ute och promenerade med hunden i går kom en joggare glatt och hurtigt springande emot mig. Nästa sekund snubblade han och låg på marken och vred sig i smärtor med axeln ur led. Några minuter senare låg han i en ambulans på väg till sjukhuset.

Jag hann bara fortsätta ett hundratal meter, så blev jag stoppad av ett trevligt gäng som erbjöd en ny typ av hundmat gratis. Juliha mumsade glatt i sig, vilket hon i och för sig gör med det mesta. Några timmar senare, klockan tre på natten närmare bestämt, ligger jag och torkar hundspyor från ryamattan.

Större och mindre tragedier. Vad är vad och vart går gränsen? Ibland kan det vara svårt att veta vilket. En sak är i varje fall säker, saker och ting förändras.

Det enda som aldrig förändras är förändring. ~ David Ross

Det som skänker lycka ena dagen, kan ses som orsaken till olycka nästa dag. En efterlängtad befordran leder till stress och begränsad fritid. En lottovinst leder till misstänksamhet och oro kring placeringar.

Det är inte sakerna i sig som skapar lidande, det är förhållandet till dem som gör det. Om du har gett dig tusan på att det där är det som ska göra dig lycklig, då kommer det garanterat leda till olycka förr eller senare.

Saker förändras, försvinner eller förlorar den inbillade lyckobringarglöden. Det går så klart inte att skydda sig mot, och det är heller inte meningen.

Vet med dig att det är så allt funkar på ett värdsligt plan – allt är ständig i förändring. Gläds och njut av saker och ting så länge det varar. Om du inte kräver av världen att den ska göra dig lycklig, då kommer du få ut så otroligt mycket mer av det den har att erbjuda.

Då är du inte längre rädd. Du behöver inte kämpa med att underhålla, skydda och förvalta allt det där som du tidigare trodde utgjorde ditt liv.

Du är fri – fri från rädsla. Det är konstant och äkta lycka.


Till toppen ⇧