För ett liv i balans

Glad midsommar – här och nu

av

Midsommarafton – och regn. Ännu ett förträffligt tillfälle att öva sig i att acceptera läget som det här.

Det är midsommarafton och det regnar, vilket kanske innebär att planerna behöver ändras en aning. En dukning inomhus istället för utomhus, ett firande hemma istället för på landet, ett sällskapsspel istället för dans runt midsommarstången.

Det är midsommarafton och det regnar, vilket enligt meteorologerna är normalt. Tro inte på den där rösten i huvudet, som påstår att i stort sett varenda midsommar har varit som en tavla av Carl Larsson. Även om det hade varit sant, så är det inte så nu.

Det är midsommarafton och det regnar, så ser verkligheten ut. Det är som det är, gör det inte till en större grej än vad det behöver vara. Möt verkligheten som den är – fri från dömande och jämförelser – och där den utspelar sig: här och nu.

”Små grodorna, små grodorna är lustiga att se” brukar det som bekant sjungas kring midsommarstången. Om grodorna kunde sjunga om hur vi människor jagar upp oss helt i onödan, då skulle ordet ’lustiga’ förtjänas att ersättas av ’skrämmande’.

Små människorna, små människorna är skrämmande att se.
Små människorna, små människorna är skrämmande att se.
Ej närvaro, ej närvaro, ej acceptans hava de.
Ej närvaro, ej närvaro, ej acceptans hava de.

Ack ack ack ack, ack ack ack ack…

Låt inte det bli ledmotivet i våra liv. Låt oss gå bortom våra inskränkta tankegångar och beteenden. Låt oss öppna våra hjärtan och upptäcka att livet är en kärlekssång.


Till toppen ⇧