För ett liv i balans

Göra och vara – en perfekt kombination

av

Tänk så många måsten det finns.

Det ska jobbas, betalas räkningar, inhandlas mat, repareras bilar och bostäder, köpas kläder, hinnas med möten med mera.

Varje dag finns det något som måste göras. Även om du bodde på en öde ö, skulle det finnas saker du måste göra dagligen.

Det vi däremot inte måste göra, är att låta dessa saker styra våra liv helt och hållet.

Visst, du har saker som måste uträttas. Det kanske måste göras i dag eller i morgon eller om en månad. Det går inte att blunda för och det finns heller ingen anledning att göra det.

Däremot behöver du inte förlora dig helt och hållet i att göra. Du kan behålla en del av uppmärksamheten till att vara. Du kan planera och uträtta saker samtidigt som du är medveten om sinnesintryck och energin inom dig.

Du behöver inte tänka på vad som kommer härnäst; annat som måste fixas eller hur skönt det ska bli när du är klar. Rikta uppmärksamheten till nuet, det är där saker och ting blir uträttade.

Gör en sak i taget. Gör vad som krävs. Gå sedan vidare.

Stressa inte upp dig över det finns fler saker som ska betas av. Det kommer alltid att finnas nya måsten. Du kommer aldrig komma till en punkt då allt på att göra-listan är avklarat.

Sakerna på listan är relativt viktiga. Att vara närvarande när du uträttar dem, det är av absolut vikt. Det innebär äkta glädje och frihet – oavsett hur fullbokad kalendern är.


Till toppen ⇧