För ett liv i balans

Hitta tillbaka till livet

av

Det händer grejer där ute. Ständigt möts du av situationer och händelser, som sinnet vill bedöma och stoppa in i fack. Bra eller dåligt, roligt eller tråkigt…

Om större delen av uppmärksamheten upptas av det yttre, då blir det omtumlande när saker och ting händer. Du känner dig drabbad när något dåligt händer, så du gör allt du kan för att undvika att det upprepas. Och när något bra händer, då blir du uppspelt och kämpar för att hålla fast vid det.

Hela tiden är uppmärksamheten lite ur fokus. Ett öga på jakt efter framtida faror och ett annat som vill vara kvar i det förflutna. Mitt emellan pågår nuet, det innevarande ögonblicket där livet utspelar sig, och ges en blixtvisit emellanåt.

Det verkar inte vettigt, eller hur? Det behöver inte vara så.

Tidigare levde du i tiden och gjorde korta besök i nuet. Försök i stället att leva i nuet och göra korta besök i det förflutna och framtiden när det behövs för att hantera de praktiska aspekterna av ditt liv.
Eckhart Tolle

Genom att vara rotad i nuet kan du uppleva vad som pågår utan att slås omkull med jämna mellanrum. Du bevittnar utan att bedöma. Du säger ”Ja!” till livet.

Det är först då, när du slutar kräva att livet ska vara på ett visst sätt, som du verkligen kan uppleva äkta glädje, sorg och kärlek. Det är att leva i nuet och vara i balans med livet, det är någonting mycket vackert och fridfullt.


Till toppen ⇧