För ett liv i balans

Ingen storm är starkare än du

av

Du har kanske hört talas om uttrycket FOMO. Det dök upp för några år sedan, som en följd av all titta-vad-jag-gör-hets på sociala medier, och står för ”fear of missing out” (en rädsla för att missa något).

Kanske är det just den typen av oro eller rädsla vi kan känna när vi vaknar upp ur egots grepp och börjar bli mer medvetet närvarande. Gamla invanda mönster förs in i ljuset och förlorar sin kraft eller upplöses helt och hållet. Den falska självbilden är hotad.

Om du kommer hem och möts av att ditt hus står i lågor och att ägodelarna inte går att rädda, då påverkas du förmodligen starkt. När det handlar om medvetandets upplösande av egot, är det inte bara ett hem som står i brand, det är en hel identitet (om än en falsk sådan) och ego-delarna den innehåller. Det är inte konstigt om det medför oro och rädsla.

Men samtidigt, mitt upp i dessa på ytan turbulenta tider, finns det ett lugn och ett tveklöst vetande. Det är som att befinna sig i den stillhet som råder i orkanens öga.

Ingen orkan varar för evigt. De kan vara kraftiga, men är ändå relativt kortvariga. De kan ödelägga mycket med sin framfart, men ger samtidigt en ny syn på omgivningen. De kan riva det som har känts viktigt, men kan samtidigt bana vägen för något viktigare.

När orkaner drar fram över ditt liv, vilket de oundvikligen gör mellan varven, sök dig till orkanens öga – känn dig själv som den oförstörbara stillhet du verkligen är.


Till toppen ⇧