För ett liv i balans

Ingenting behöver ändras

av

Det är lätt att tro att något måste ändras innan det går att vara lycklig – att några problem först måste lösas, att några situationer först måste klaras upp.

”Sedan kan jag känna mig lugn och vara lycklig.”

Det fungerar inte så. Rösten som säger att du kommer bli lycklig i framtiden är rösten som hindrar dig från att vara lycklig just nu, i detta ögonblick.

Det är samma filur som identifierar sig med och hämtar sin energi ur problemskapande och problemlösningar. Den vill inte höra talas om att det går att känna frid i nuet, i verkligheten. Vad skulle hända med den då? Den vill ju säkra sin överlevnad, den vill ju fortsätta kunna säga ”Det är mycket nu” varje gång någon frågar hur läget är.

Sanningen är att det inte finns någonting som behöver hända eller ändras på för att du ska kunna känna dig tillfreds redan i dag.

Det kommer alltid att dyka upp saker som måste fixas. De stunder när absolut ingenting behöver tas om hand är väldigt få. Om det endast gick att vara lycklig under dessa stunder, då skulle det inte finnas mycket lycka här i världen.

Lös det som behöver lösas, men låt dig inte uppslukas helt av det. Plocka fram och damma av din problemlösarkompis när det behövs, men se hela tiden till att behålla en fot i nuet.

Ingenting, absolut ingenting, hindrar dig från att känna frid i detta nu.


Till toppen ⇧