För ett liv i balans

Du behöver inte förändra något

av

I sökandet efter frid är det vanligt att människor eftersträvar yttre förändringar för att skapa den eftersökta fridfullheten. De kanske börjar umgås med ”rätt människor”, hittar ett ”meningsfullt jobb” eller flyttar till en ”rogivande miljö”.

Det kan ju vara trevligt på många sätt, men det kommer knappast bidra till frid särskilt länge. Hur hedervärda förändringarna och avsikterna än må vara, så har friden lagts i händerna på förgängliga yttre omständigheter.

Den typen av falsk frid är lika skör som en snögubbe i solsken. Den kommer att ändra form, förlora sin charm och förr eller senare smälta undan helt och hållet.

Tragiskt? Inte alls. Det fina i kråksången är att det inte behövs några yttre förändringar över huvud taget för att uppleva den sanna friden. En fullständig acceptans av det innevarande ögonblicket är allt som krävs.

Vad nuet än innehåller, acceptera det som om du hade valt det. ~ Eckhart Tolle

Lura inte dig själv genom att tro att frid kommer att komma i framtiden, efter det att nuet har förändrats. Fullkomlig frid är tillgänglig för dig här och nu. Inse det först, sedan är det fritt fram att börja förändra om så önskas.


Till toppen ⇧