För ett liv i balans

Kärleken vårt inre förtjänar

av

Vi har alla varit med om att försöka föra ett samtal med någon som samtidigt envisas med att sitta och blänga ner i mobilen.

Det känns inte särskilt kul, eller hur? Det är som att inte bli tagen på allvar, att inte få den uppmärksamhet som situationen faktiskt förtjänar. Som att bli övergiven.

Är det inte precis det här vi själva gör när vi inte uppmärksammar vad det inre försöker säga oss? Vi känner att det gör allt för att försöka kommunicera med oss, men istället väljer vi att slå dövörat till.

Vi slår på teven, sliter upp mobilen, går och shoppar, tar en drink, skaffar en ny frisyr… Vad som helst utom att fokusera på det som borde vara högsta prioritet.

Vad är det för sätt att behandla oss själva på? Var finns kärleken i den typen av beteende?

När någon lägger ner mobilen och helhjärtat uppmärksammar det vi har att säga, då känns det bra. Riktigt bra! Hela samtalet får en annan karaktär. Det får ett djup, det blir genuint och värdefullt.

Det är kommunikation där det finns belåtenhet istället för missnöje, där det finns samhörighet istället för separation. Det är ett möte präglat av hänsyn, förståelse och kärlek.

Det är precis den kärleksfulla uppmärksamheten vårt inre förtjänar.


Till toppen ⇧