För ett liv i balans

Släpp kontrollbehovet och upptäck ett liv i frihet

av

Tänk så ofta saker inte går som planerat…

Småsaker vi planerar: fika med en kompis, handla mjölk.

Så kommer verkligheten: fiket har semesterstängt, mjölken är slut.

Är detta något du blir upprörd över? Antagligen inte. Du ändrar planen och anpassar dig efter situationen: väljer ett nytt fik, köper mjölk någon annanstans.

Du kommer antagligen inte ens ihåg senast något smått inte gick som planerat.

Ändra på det.

Se till att du registrerar varje situation då någonting inte går enligt din plan. Hur smått det än må vara. Du kommer att häpna över hur ofta det sker.

Påminn dig om att du tänkte att det skulle bli si, men det blev det så. Påminn dig om att det inte går att veta hur framtiden kommer att utveckla sig. Påminn dig om att det i slutändan löste sig, ofta i en överraskande positiv riktning och på ett sätt du själv aldrig hade räknat med eller skulle kunna ha tänkt ut på förhand.

Varför ska du göra det?

Därför att det hjälper dig att dämpa oro inför större saker i livet. Oro grundar sig alltid i något som ligger i framtiden. Något som ligger bortom vår kontroll.

Sanningen är att vi aldrig har kontroll, och det är så det ska vara. Livet serverar oss precis vad vi behöver, vid exakt rätt tillfälle – gång på gång. Saker och ting sker för att du ska växa, och när du växer, växer din omgivning.

Våga lita på att livet alltid ger dig precis vad du behöver. Det skänker dig trygghet. Det dämpar rädslan, som dämpar oron, som gör att du släpper kontrollbehovet.

Ett liv utan kontrollbehov innebär ett liv i frihet.

Du kan leva det livet. Nu.


Till toppen ⇧