För ett liv i balans

Upptäck kraften i att vara stilla

av

Vi behöver inte skynda jämt och ständigt. Vi kan tillåta oss att ”bara vara” ibland, och på så sätt upptäcka kraften och möjligheterna som den öppenheten medför.

Tänk så många stunder i livet som består av att vänta. Det kan vara allt från att vänta på att komma fram till kassan i affären till att vänta på att hitta ett nytt jobb. Om vi byter ut ordet vänta till att vara, då gläntar vi på dörren till en helt ny värld.

Istället för att otåligt stå och trampa i kassakön, kan vi bli medvetna om rikedomarna som det innevarande ögonblicket faktiskt bär på:

  • Omgivningen
  • Medmänniskorna
  • Vår andning
  • Våra sinnesintryck
  • Känslan av att vara levande, här och nu

Det är inte krångligt, ansträngande eller märkvärdigt. Bara en enkel, vaken och avspänd iakttagelse av det som är.

Vi kan även tillåta oss att vara när det gäller större saker, som exempelvis jakten på ett nytt jobb. Här behöver vi självklart vara aktiva med att faktiskt söka jobb och sprida ryktet om att vi finns tillgängliga. Men mitt upp i det kan vi samtidigt tillåta oss att vara, vilket i detta fall innebär att vi accepterar att vi för närvarande är arbetslösa. Det är som det är just nu, det är här vi befinner oss för tillfället, och vi gör vad vi kan för att ändra på den situationen.

En sådan acceptans, att verkligen se nuet som en vän och inte en fiende, öppnar dörren till oanade möjligheter. Otålighet och negativitet, däremot, är ett säkert sätt att hålla den dörren stängd och låst och försedd med en skylt med texten ”Kom inte hit!”.

Genom att bekanta oss med det stilla djupet inom oss, möjliggör vi för den universella kraften och kreativiteten att flöda fritt genom oss. Genom att acceptera det innevarande ögonblicket så som det är, inviterar och initierar vi processen till effektivt och gynnsamt handlande.

Framtiden vilar i nuets händer. Var här nu.


Till toppen ⇧