För ett liv i balans

Livets kärlekshandling

av

Vad händer när jaget inte längre styr livet?

Inte så att du behöver förneka att du faktiskt har en identitet, ett själv. Men du kan ha ett själv och samtidigt känna dig själv på ett djupare plan. Du kan ha en personlighet och samtidigt vara medveten om det opersonliga (i djupare mening) inom dig.

Ja, vad händer då, när jaget inte längre totalt dominerar livet? Vad händer när det som sker på det ytliga planet betraktas av någon som står i förbindelse med det som vilar under ytan?

Livet blir väldigt mycket enklare.

90% av allt som känns jobbigt, svårt och orättvist i livet beror på det personliga jaget. Den där välbekanta rösten i huvudet, som spinner på om hur fel allt är. Det där egot, som ser sig själv som universums mittpunkt.

Genom att hålla lättare i jaget, blir verkligheten en annan. Det finns fortfarande plikter och utmaningar, men de är inte längre personliga problem.

När inte historien om ”Jag, den drabbade, den utsatte och orättvist behandlade” finns med i bakgrunden, då presenteras en sann bild av situationen. Den är som den är, varken mer eller mindre. Ingenting personligt.

Det är en verklighet som kännetecknas av…

  • Lätthet
  • Vänlighet
  • Energi
  • Ljus
  • Värme
  • Kärlek
  • Glädje

Livet får ett helt annat flyt. Oväntade lösningar dyker upp och spännande möjligheter uppenbarar sig i de mest oväntade situationer. Och när större utmaningar knackar på dörren, vilket de så klart fortsätter att göra med lagom långa mellanrum, då välkomnas dessa livsgäster med närvaro och acceptans.

Livet ger dig de utmaningar du behöver för att växa och utvecklas. Ta det inte personligt … eller, jo förresten, gör det. Men inte på det gamla sättet. Se det som en kärlekshandling, för det är precis vad det är – livets kärlekshandling.


Till toppen ⇧