För ett liv i balans

Lyckas genom att tacka nej till logik

av

Den här texten är resultatet av en stunds stillasittande i min favoritfåtölj.

”Du måste grubbla och komma på något smart att skriva”, säger tankarna.

Jag väljer att inte tro på det, eftersom jag av egen erfarenhet vet att det inte stämmer. Inget av det jag har lyckats med har åstadkommits genom klyftig logik. Tvärtom, det har skett när jag lagt det sunda förnuftet åt sidan och gått på känsla.

Men sådant vill inte sinnet lyssna på … och inte samhället heller, för den delen. Där heter det att det ska kämpas för att lyckas. Det ska tvingas fram lösningar, fastän hjärtat säger någonting helt annat. Magkänslor ska botas med Novalucol.

Jag har fick nyligen smaka på det då jag efter ett år i Thailand skrev in mig på Arbetsförmedlingen. Det skulle jag inte ha gjort. Redan vid inskrivningen kände jag att detta förmodligen inte skulle leda till någonting hållbart.

Det kändes som en snabbmatsrestaurang med yrken på menyn. Men jag är inte sugen på snabbmat. Jag vill ha vällagad mat, som gör mig mätt och belåten.

Jag förstår att Arbetsförmedlingen inte kan säga ”Vi rekommenderar att du går hem och sätter dig i din favoritfåtölj och ser vad som dyker upp”. Men samtidigt tror jag inte på framtvingade snabbfixar. Det håller inte i längden. Jag tror att snabba resultat är den snabbaste vägen till ogynnsamma resultat.

Lösningen: lämna Arbetsförmedlingen.

Ditt hjärta kan guida dig betydligt bättre än statistik. ~ Marianne Williamson

Hjärtat gör ett glädjeskutt! Nu finns det en öppning för livet att ta den väg det faktiskt vill. Möjligheternas dörr står olåst och jag är redo att kliva in när den öppnas.

Ett par veckor senare

Nu har det gått ett par veckor sedan jag skrev det där. En dörr har öppnats och jag har nyss klivit in för att se mig omkring. Någonting sa mig att det var dags att ta mina år inom internetbranschen och prova på att köra eget som webbutvecklare.

Betyder det att det detta jag ska hålla på med?

Både ja och nej. Det betyder att det är detta jag ska hålla på med just nu. Att inte göra det vore som att sätta krokben för livet självt. Men det behöver inte betyda att det är vad jag ska syssla med resten av mitt liv. Kanske blir det så, kanske inte.

Det finns tre ord som förmedlar hemligheten med konsten att leva, hemligheten bakom all framgång och lycka: ett med livet. ~ Eckhart Tolle

Allt för ofta blickar människor onödigt långt bort när det ska fattas beslut. ”Är detta verkligen vad jag vill syssla med resten av mitt liv?”

Varför blanda in ”resten av ditt liv”? En enda fråga är viktig:

Är detta vad du vill göra just nu?

Är svaret ett JA, så pröva dina vingar. Väg in statistik och logik, om det skänker dig trygghet, men låt inte det eller tron om att du låser dig för all framtid stoppa dig.

Gör det du vill, gör det livet vill. Du har allt att vinna!


Till toppen ⇧