För ett liv i balans

Lyssna till hjärtat och lev dina drömmar

av

Att lyssna till hjärtat, är inte det sånt som doktorn gör? Att gå på magkänslan, vad betyder det, är inte känslor i magen ett tecken på att något inte står riktigt rätt till?

Ja, vi har lite märkliga uttryck för att beskriva det obeskrivliga – det där inre vetandet om att någonting är rätt, trots att kanske hela din omgivning skriker att det är fel.

Att innerligt veta vad som är rätt, är en insikt som inte har någonting med logiskt tänkande att göra. Det är ogenomtänkt, så att säga, och ändå (eller just därför) helt rätt.

Att veta att någonting är rätt innebär inte nödvändigtvis att det ser rätt ut till det yttre, Tvärtom. Ofta kan omständigheterna se ut att vara sämsta tänkbara. Logiskt sätt skulle skulle förmodligen en lista med nackdelar bli betydligt längre än listan med fördelar.

Hjärtat har sina skäl, som inte sinnet förstår sig på.
Blaise Pascal

Om du låter osäkerheten ta över – om du överger hjärtat och låter sinnet styra – då stänger du dörren till det inre vetandet. Då är du tillbaka där du var. Det kanske känns tryggt och säkert, men är det vad du verkligen vill? Är det vad livet vill? Är det att leva din sanna potential fullt ut?

Du behöver inte låta tankarna styra livet fullständigt. Du kan ta mod till dig och beträda okänd mark. Och där, under vandringen på den snårfria stigen som löper mellan tankarna, upptäcker du att det inte alls är okänd mark…

Du har varit här förut. Du har vandrat här både som vuxen och som barn. För länge sedan var stigen en vattenpöl, som du hoppade i med glädjefyllda skutt. I går var stigen ett oändligt himlavalv. En annan dag ser du stigen avspegla sig i ögonen på ett nyfött barn.

När du går bortom tankarna går du på stillhetens stig. Det är en vandring på vetandets väg. Du kan inte och behöver inte alltid förstå för att veta. Du behöver bara öppna hjärtat och vara lyssnande och mottaglig för det som livet presenterar.

Med vakenhet uppfyller du dina högsta drömmar.


Till toppen ⇧