För ett liv i balans

Du har mer tid än du tror

av

Om du läser det här, då har du troligen börjat vakna upp inför möjligheten att vara medvetet närvarande. Du har insett att det finns en tidigare förbisedd dimension inom dig.

Det är också troligt att gamla tankemönster kommer att försöka leda dig på omvägar under resans gång. Du vill vara mer närvarande, men för tillfället är det mycket att stå i.

”Jag har så mycket annat att göra just nu.”

Det påståendet innehåller tre missuppfattningar:

  1. Annat. Närvaro ses som något separat, när det i själva verket bör vara en del av allt som händer. Meditation och liknande kan vara bra för att stabilisera närvaro, men grundtanken är alltid integrering i vardagen.
  2. Göra. Att vara närvarande ses som något man gör, när det i själva verket är en form av varande. Ordet ’annat’ i punkt ett står för gärandet, och du kan öka kvaliteten på det du gör om du för in närvaro i dina åtaganden.
  3. Just nu. Det finns en idé om att förutsättningarna kommer att vara bättre i framtiden. Det finns ett enda sätt att göra sanning av det påståendet – börja vara närvarande redan i dag.

Som med alla resor går det upp och det går ner, det skumpar lite hit och lite dit. Men du rör dig framåt och du kan vara närvarande under resans gång.

Du behöver inte mer tid, du behöver bara bestämma dig. ~ Seth Godin


Till toppen ⇧