För ett liv i balans

Noterat augusti 2016

av

Lev som om det förflutna inte kan tynga ner dig, som om nuet inte innehåller några bekymmer, som om du inte behöver oroa dig för framtiden. Lev så och känn sanningen fylla dig med trygghet, glädje och frid.


Tacksamhet till små olyckor håller stora olyckor på avstånd.


Tankar du inte vill tänka, känslor du inte vill känna – hur många år av motvilja och till vilken nytta? Det är dags för en ny strategi. Det är dags att älska det du räds … att älska det till döds.


Släpp greppet om nuet. Släpp alla föreställningar om vad nuet ska bidra med. Upplev den obegränsade potential som det innevarande ögonblicket ges möjlighet att frambringa när tankarna läggs åt sidan.


Varandet, fridens och den sanna glädjens källa, är tidlöst. Hur skulle det då kunna ta tid att vara verkligt lycklig? Lev som om du redan är det du vill vara – för det är du.


Havets gungningar fortsätter när du klivit i land. Du vet att det är tillfälligt, att du i verkligheten har fast mark under fötterna. Förhåll dig på samma sätt till gamla tankemönster, känslor och beteenden, som fortsätter sätta dig i gungning efter en själslig landstigning.


Till toppen ⇧