För ett liv i balans

Noterat februari 2016

av

Det brukar heta att ”när förändringens vind blåser bygger somliga vindskydd medan andra bygger väderkvarnar”. Men förändringens vind kan även blåsa på insidan – öppna då hjärtat och låt det ske.


Ta inte tankarna på för stort allvar. Hur ofta har de verkligen rätt? Den sanna visdomen vilar mellan tankarna, sök dig dit för verklig vägledning.


Du kan inte och behöver inte veta allt i förväg. Allt du vet i förväg bygger på erfarenheter från det förflutna. Varför återskapa det förflutna när en värld av oanade möjligheter står till förfogande? Ett nu fritt från tankar om framtid är grunden för en nyskapande framtid.


Begär inte att det innevarande ögonblicket ska vara annorlunda eller att det ska bidra med någonting särskilt. Det är som det är, just nu. Ur den verklighetsförankrade utgångspunkten föds gynnsam handling och händelseförlopp faller på plats i enastående följd.


Bakom varje varje tanke, känsla, händelse, föremål och livsform finns en evig stillhet. Den ligger till grund för allt som kommer och går. Livets hemlighet är att vara mer intresserad av den stillheten än vad som uppstår ur den.


Ett vanligt problem: att vilja ha det du inte har och att inte vilja ha det du har. En enkel lösning: att vilja ha det du har och att inte vilja ha det du inte har.


Till toppen ⇧