För ett liv i balans

Noterat mars 2016

av

När du börjar luta mot framtiden, när du griper efter en illusion; luta dig tillbaka, hitta balansen och omfamna verkligheten.


Varför ta saker personligt? Den där personligheten är ju ändå i ständig förändring. Gå bortom det personliga och hitta det opersonliga – där vilar evig harmoni.


Tankarna på fjärran frid, ett framtida lyckligt jag, är olyckans grundstenar. Vänd blicken mot nuet och möt den eviga frid som vilar i det innevarande ögonblicket.


Försök inte få hjärnan att förstå vad hjärtat vill. Hjärtats stillsamma röst visar rätt väg även om hjärnan skriker det motsatta.


Det hela är egentligen mycket enkelt: inse att du inte är dina tankar, påminn dig om att du inte är dina tankar, upptäck det som ligger bortom tankarna.


Varje dag, ett nytt blad – fritt från grubblerier kring gårdagen, fullt av nuets tidlösa energi. Varje dag, ett nytt blad – om du vill, om du verkligen vill.


Det är så lätt att säga nej, men vem har sagt att djup och bestående utveckling ska vara lätt att komma över? Säg ”Ja!” och upplev förvandlingen.


Till toppen ⇧