För ett liv i balans

Noterat mars 2016

31 mars 2016 av Robert Birming

När du börjar luta mot framtiden, när du griper efter en illusion; luta dig tillbaka, hitta balansen och omfamna verkligheten.


Varför ta saker personligt? Den där personligheten är ju ändå i ständig förändring. Gå bortom det personliga och hitta det opersonliga – där vilar evig harmoni.


Tankarna på fjärran frid, ett framtida lyckligt jag, är olyckans grundstenar. Vänd blicken mot nuet och möt den eviga frid som vilar i det innevarande ögonblicket.


Försök inte få hjärnan att förstå vad hjärtat vill. Hjärtats stillsamma röst visar rätt väg även om hjärnan skriker det motsatta.


Det hela är egentligen mycket enkelt: inse att du inte är dina tankar, påminn dig om att du inte är dina tankar, upptäck det som ligger bortom tankarna.


Varje dag, ett nytt blad – fritt från grubblerier kring gårdagen, fullt av nuets tidlösa energi. Varje dag, ett nytt blad – om du vill, om du verkligen vill.


Det är så lätt att säga nej, men vem har sagt att djup och bestående utveckling ska vara lätt att komma över? Säg ”Ja!” och upplev förvandlingen.