För ett liv i balans

Omfamna förtvivlan

av

Vi kan alla känna förtvivlan emellanåt. Vår första reaktion är då ofta att fly. Vi tar till det vi är vana vid och tycker funkar för oss – alkohol, sex, shopping eller vad det nu kan vara.

Men som vi alla vet fungerar dessa snabbfixar inte särskilt bra. Snart är den där oönskade känslan tillbaka i ökad styrka.

Tänk om vi istället skulle prova att göra tvärtom och omfamna förtvivlan istället för att försöka fly ifrån den. Vi kan hålla om den på samma sätt som vi håller om en vän i nöd.

Vi kan snabbt se om en medmänniska mår dåligt, även om vi inte känner till den bakomliggande orsaken. På samma naturliga och självklara sätt kan vi omfamna den förtvivlan vi bär på. Den är vår vän i nöd och vi kan finnas där som en icke-dömande själsfrände.

När vi möter den på det sättet, med öppna armar och ett öppet hjärta, då händer något fantastiskt. Tidigare dolda svar dyker upp till ytan. Vi får nya insikter och lär känna oss själva på ett djupare plan.

Vi helas och frigörs från det som tidigare höll oss fångade. Allt tack vare att vi valde att omfamnandet istället för flykten.


Till toppen ⇧