För ett liv i balans

Hur är din relation till nuet?

av

I mina kvarter håller de på att renovera för fullt. Varje dag drar en betongborr igång tidigt på morgonen och det är fullt ståhej på gatan utanför.

Oavsett om jag går omkring och är frustrerad eller om jag sätter mig ner och mediterar, så kommer oljuden att fortsätta. Det är den enkla sanningen.

Sanningen är också att mitt sinnestillstånd påverkar hur jag upplever det som pågår. Verkligheten förblir densamma, men hur jag upplever den, förändras avsevärt.

Valet ligger helt och hållet hos mig.

Jag kan välja att tycka illa om och göra motstånd mot det som är. Det kommer att vara jobbigt och varje krafttag gör att motståndet upplevs som starkare. Mentalt sett känns det som om jag får mer och mer av det som jag så desperat vill bli av med.

Eller så kan jag välja att acceptera det som är. Jag behöver inte tycka illa om det som pågår och jag behöver heller inte försöka intala mig att ljudet från en betongborr är behagligt. Det är som det är, helt enkelt … varken mer eller mindre.

Hur är din relation till nuet?

Ställ dig den frågan emellanåt. Nuet har du alltid med dig, nuet är ditt liv. Att göra motstånd mot nuet eller att ständigt försöka fly ifrån det, är att säga nej till livet.


Till toppen ⇧