För ett liv i balans

Det sanna livet

av

”Det är utmanande. Perioderna utan utmaningar är relativt korta.”

Så skulle det kunna låta om en 100% ärlig försäljare av konceptet Att leva förklarade vad som erbjöds.

Skulle du nappa? Förmodligen inte. Skulle den ärligheten leda till utnämningen av månadens försäljare? Nej.

Så ärligheten reduceras till ett finstilt ”Kan innehålla spår av utmaningar” medan säljsnacket basuneras ut för full hals:

”Kom och köp! Party, party! Spännande upplevelser, bröllop, befordringar och annat skoj. Allt ingår!”

Är inte vi den där typen av försäljare? Är det inte så att vi hyllar det vi klassar som bra och föraktar det vi anser vara dåligt? Är det inte så att vi bygger en livslögn med den inställningen?

Sanningen är att livets innehåll är en blandad konfekt. Det går upp och det går ner, det stretar emot och det flyter på. Och samtidigt, ständigt närvarande i och bortom det som händer i livet, förblir det evigt oföränderliga Livet.

Det som händer i livet har potentialen att få oss att upptäcka det som Är livet. Är det partyhattar och bananbåtar som får oss att vakna till denna sanning? Vanligtvis inte. Det brukar vara när den falska känslan av kontroll får sig en törn, som ett uppvaknande sker.

Om vi vill leva livet fullt ut, om vi vill upptäcka den sanna meningen med livet, då måste vi bli vän med allt som livet erbjuder. Livets innehåll innehåller livet självt. Om vi flyr från det vi inte vill veta av, då flyr vi från själva livet.

Det är först när vi accepterar livet till fullo, som vi fullt ut kan uppskatta det. Vi kan då glädja oss åt ”de stora händelserna” och samtidigt känna tacksamhet och se skönhet i ”de små händelserna”. Vi kan njuta av livets framgångar och samtidigt se värdet och visdomarna som motgångarna bär med sig.

När vi välkomnar livet fullständigt, då välkomnas vi av livets fullkomlighet.


Till toppen ⇧