För ett liv i balans

Vad kan du släppa just nu?

av

Att släppa taget är ett populärt uttryck.

”Det är bara att släppa det.”

Men det är ju sällan bara att släppa, eller hur? Det är lättare sagt än gjort. Sådant som någon annan kanske uppfattar som struntsaker, kan för dig kännas livsviktigt i stunden.

Men du behöver inte släppa taget om allt.

När vi går och gränser oss över någonting, då är det ofta en hel historia som snurrar runt. Alla släppa hela den, känns omöjligt. Men om vi granskar den i detalj, då visar det sig ofta att någon del faktiskt går att släppa.

Låt säga att du har varit med och anordnat en fest. Du har planerat och fixat under ett par veckors tid. Nu är festdagen äntligen här … och då blir du sjuk.

Rösten i huvudet är så klart snabbt igång:

”Jag som har lagt ner så mycket tid på det här och verkligen sett fram emot det. Nu får jag inte träffa de där gamla kompisarna, som jag längtat så mycket efter. Det är så typiskt att det ska drabba just mig.”

Det sista du vill höra då är någon som säger:

”Det är ändå inget du kan göra något åt nu. Släpp det där.”

Sanningen är att du har lagt ner din själ i att styra upp den där festen. Du har verkligen längtat jättemycket efter den här dagen och möjligheten att träffa kompisarna du inte sett på länge. Det är naturligt att du känner dig ledsen.

Men finns det ändå någonting du kan släppa? Granska detaljerna…

Kan du tillåta dig själv att vara ledsen, men utelämna det självömkande ”typiskt att det ska drabba just mig”? Om du lyckas med det, hur känns det nu när det skapats lite utrymme bland tankarna? Finns det någonting mer du kan släppa? Om inte, kan du hålla taget om det på ett mjukare sätt?

Ju mer ljus du släpper in, desto ljusare blir världen du lever i. ~ Shakti Gawain

Oavsett om det gäller det brustna förhållandet, det kraschade företaget eller vännen som svikit dig, lås dig inte vid tankarnas mörka bild av det inträffade.

Med varje tanke du släpper, släpper du in lite mer ljus.


Till toppen ⇧