För ett liv i balans

Svaga punkter

av

Det kan tyckas märkligt att de områden vi anser vara våra svaga punkter, är de saker vi oftast utsätts för. Det vi helst vill undvika, är det vi utmanas med. Gång på gång.

Är det så att vi själva drar det till oss? Ja, på sätt och vis.

Genom att göra vårt välmående beroende av att livet inte ska innehålla vissa saker, håller vi tankarna på det oönskade vid liv (ungefär som det klassiska exemplet med att absolut inte tänka på en rosa elefant). Listan på villkor ligger och bränner i fickan, vilket får uppmärksamheten att ständigt vara på utkik efter angivna lyckosabotörer.

Men det är bara en del sanningen. Den största och viktigaste biten är att universum serverar oss det vi behöver för att växa. Livet trycker på våra svaga punkter tills den dag vi stannar upp och säger:

”Ok, jag fattar! Jag väljer att inte längre vara en fånge i mitt egentillverkade fängelse. Jag släpper mitt begränsade jag. Jag öppnar upp och släpper fram mitt obegränsade jag. Jag väljer att möta världen med villkorslös öppenhet. Jag väljer medvetenhet istället för motvilja. Jag väljer att säga ’JA!’ till livet.”

När vi möter våra svaga punkter med kärlek, då förvandlas svaghet till styrka. Det vi tidigare avvisade, blir vägvisaren till vårt obegränsade jag.


Till toppen ⇧