För ett liv i balans

Var tacksam för idag

av

Vilken var din första tanke när du vaknade i morse?

Var det en tanke av tacksamhet inför ännu en dag i livet? Eller var det en tanke om gårdagens misslyckanden? Eller var det kanske en tanke om morgondagens så kallade bekymmer?

Du har makten att bestämma hur du inleder dagen. Det i sin tur avgör hur resten av dagen utvecklar sig. Tankar är kraft och din sinnesstämning styr vad du kommer att dra till dig.

Negativ inställning = dålig dag. Positiv inställning = bra dag. Enkel matematik.

Igår kanske något hände, som ytligt kan betraktas som ett misslyckande. Den lärdomen finns inom dig nu, det finns ingen anledning att älta det idag. Var tacksam för idag!

I morgon kanske något behöver lösas. Fokusera då dagens energi på att lösa uppgiften istället för inbillningar om vad som kanske kommer att hända. Var tacksam för idag!

Inled dagen med ett hjärta fyllt av tacksamhet. Just nu finns inga misslyckanden eller bekymmer; det är en fullkomlig dag, och du kan låta den fortsätta vara så. Var tacksam för idag!

Ingen person eller händelse kan förstöra denna dag utan ditt medgivande.

Våga ha tillit till livet

Livet leder dig ut på upplysta vägar, även när du befinner dig i de mörkaste av gränder.

När du släpper taget och låter livet leva dig, istället för att du lever livet, då faller allt på plats. Allt kommer att gå väl. Vänta och se…

Det enda som betyder något är idag, detta ögonblick. Acceptera det fullt ut och känn glädjen och kraften som följer med det. Att vara ett med nuet är att vakna från drömmen och komma till liv.

Allt får nytt liv:

  • Färger
  • Dofter
  • Smaker
  • Ljud
  • Människor
  • Miljöer

När du lever i samklang med nuet flödar tacksamheten genom dig.

Du behöver inte skriva tacksamhetslappar (även om det inte är något fel med det) eller tänka ”Nu måste jag vara tacksam”. Livet är tacksamt genom dig tack vare att du är närvarande.

Inled dagen med en stunds stillhet. Sätt väckarklockan tre minuter tidigare än normalt. 180 sekunder där du är medvetet närvarande och känner tacksamheten fylla dig med liv.

Den här dagen är perfekt. Du är perfekt! Tro aldrig något annat.


Till toppen ⇧