För ett liv i balans

Låt det ta sin tid

av

Jag hörde nyligen talas om ett företag som hade som mål att förändra människors sätt att läsa och på så sätt göra kommunikation snabbare, enklare och effektivare. Det sägs att deras teknik gör att läshastigheten kan snabbas upp så till den grad att du läser ut en roman på 90 minuter.

För inte så länge sedan fick jag också lära mig att det är vanligt att folk snabblyssnar på podcasts och ljudböcker. Man vrider helt enkelt upp hastigheten i den app man använder, för att på så sätt snabbare bli färdig med det man lyssnar på.

Det är möjligt att vissa redan gör samma sak med film. Om inte, så är det garanterat bara en tidsfråga innan det hör till vanligheterna att snabbspola sig igenom filmer.

Vi har helt enkelt blivit besatta av tid. Allt ska gå så fort som möjligt. Men till vilken nytta? Det kommer hela tiden finnas en ny bok eller nyhet att läsa, en ny film eller teveserie att se, ett nytt Facebook-inlägg att posta eller gilla, och så vidare…

Det spelar ingen roll hur mycket vi snabbar oss, vi kommer inte att hinna beta av ens en bråkdel av allt spännande och kul vi översköljs av om vi så blir 1000 år gamla.

Tålmodighet föder framgång

Låt saker och ting ta sin tid istället. Släpp tankarna på vad som kommer härnäst. Gör det du gör och se till att göra det till hundra procent. Du kommer att få ut mer av det du gör och chanserna för att uppnå eventuella mål med det ökar avsevärt.

  • Vill du skriva en bok? Skriv. Låt det ta sin tid.
  • Vill du bli bra på löpning? Spring. Låt det ta sin tid.
  • Vill du lära dig spela gitarr? Spela. Låt det ta sin tid.
  • Vill du lyckas som egen företagare? Jobba. Låt det ta sin tid.
  • Vill du veta vad du vill här i livet? Lev. Låt det ta sin tid.

Var konsekvent. Fortsätt göra det du gör – gång på gång. Små ting växer sig stora. Ett litet frö blir till en fantastisk blomma. Ett ekollon blir till en mäktig ek. En sädescell blev till den du är.

Var floden som tålmodigt får stenens vassa egg att mjukna. Var varje vingslag som får flyttfågeln att färdas tusentals mil. Var kolbiten som förvandlas till en diamant.

Gör det helhjärtat. Låt det ta sin tid.


Till toppen ⇧