För ett liv i balans

Försök inte låta utsidan få rätsida på insidan

av

Kan du känna igen den där känslan av att någonting inte står riktigt rätt till? En röst i huvudet, som vill ha någon slags förändring:

  • Du borde möblera om.
  • Du borde skaffa nya kläder.
  • Du borde fixa en ny frisyr.
  • Du borde börja med en ny diet.
  • Du borde testa en ny träningsform.

Det är inget fel på förändring, absolut inte. Men om det görs som ett led i att försöka få rätsida på insidan, då är det dags att hissa varningsflagg.

När förändringens röst ropar, börja med att känna efter hur det står till på insidan. Vilka tankar snurrar runt? Hur är ditt känslotillstånd?

Om det finns en idé om att det yttre ska förbättra det inre, avvakta då med förändringen. Så bråttom är det inte. Om det känns som det brådskar, då är det ytterligare ett tydligt tecken på att något inte står rätt till.

Dra nytta av rösten i huvudet genom att göra tvärtemot vad den säger: rikta uppmärksamheten inåt. Kan du iaktta idéerna utan att fullfölja dem eller tycka något om dem? Kan du tillåta allt att vara som det är, både in- och utvändigt?

Den iakttagande medvetenheten, som varken dömer, griper eller slår ifrån, är den du är på djupet. Inget i det yttre kan förstärka eller försvaga dig på det planet. Låt det vara utgångspunkten innan du ger dig i kast med det yttre.

Om du sedan fortfarande är sugen på förändring … kör så det ryker!


Till toppen ⇧