För ett liv i balans

Vår bästa tid är nu

av

Så lätt det är att förbise nuet och tro att nästa ögonblick är viktigare än detta. Men det här ögonblicket är allt vi har. Det finns inga andra ögonblick, förutom i våra tankar.

Om vi lever i tron att är viktigare än nu, skapar vi oss ett liv där nuet (som ju ÄR själva livet) känns långtråkigt, bristfälligt och besvärande. Vi är här, men vill vara där.

Om vi istället ger livet den uppmärksamhet det förtjänar, blir inte bara själva nuet okomplicerat och värdefullt. Vi skapar även helt andra förutsättningar för att lyckas åstadkomma det vi vill framöver.

Vi inser att framtiden vilar i nuets händer, och vi förstår att det är vår nivå av närvaro i dag som banar vägen för i morgon.

Vi kanske har storslagna planer och högt ställda mål, vilket kan vara både spännande, kul och berikande. Men vi vet samtidigt med oss att dessa inte är ett slutmål. Vi använder inte nuet som ett medel för att ge oss något i framtiden, som vi tycker oss sakna nu.

Vi inser att vi på det djupaste planet redan är fullkomliga i detta evigt innevarande nu. Med den insikten här och nu, kan vi med stadig hand sikta mot där och sen.

Vår bästa tid är nu,
vem minns den snö som kanske föll i fjol?
Vår bästa tid är nu,

Vem vet om morgonda’n har sol, har sol, har sol?

Håll fast en kort sekund
och lev och älska nu så märker du
det blir en härlig stund,
Därför vår bästa tid är nu, är nu, är nu!

Nu – ej någon bortglömd dag – i går
nu – din morgondag kan ingen spå.

Håll fast en kort sekund
och lev och älska nu så märker du
det blir en härlig stund,
Därför vår bäst tid är nu, är nu, är nu!


Till toppen ⇧