För ett liv i balans

Ska det verkligen vara lätt?

av

”Det är inte så lätt alla gånger…”

Den typen av respons får ofta artiklarna här på Mittpunkt. Och det stämmer, det håller nog alla med om – det är inte så jäkla lätt att frigöra sig från det grepp som tankar och känslor kan ha om en. Det är okomplicerat, men det är inte lätt alla gånger.

Men är det verkligen meningen att det ska vara lätt?

De gånger du fått nya insikter, de gånger du hittat ett nytt djup och har utvecklats som människa, har det skett efter perioder då allt har varit lätt? Antagligen inte. Du växer oftast i samband med svårigheter, när du tvingas gå bortom det vanliga lunket.

Utmaningar får oss att se under ytan och hitta djupet inom oss.

När vi väl har kommit i kontakt med det djupet, vårt sanna jag, vad händer då med utmaningarna? De fortsätter att komma i precis samma takt som tidigare. De ser nämligen till att vi fortsätter hålla oss vakna.

Den stora skillnaden är att livets svårigheter inte längre tar över helt och hållet. Du ser vad som behöver göras och kan samtidigt bibehålla en inre frid och balans.

Du skulle bli som en sömngångare om livet inte gav dig utmaningar emellanåt. Svårigheter håller dig alert och gör livet intressant och utvecklande.

En sak är säker, det blir inte lättare av att tro att allt ska vara lätt.


Till toppen ⇧