För ett liv i balans

Är det värt det?

av

Du har all världens möjligheter att ta strid när du tycker du har rätt och någon annan har fel. Du kan klaga och du kan överklaga. Ibland är det lätt, ibland är det svårt och ibland är det en ändlös kamp.

Någonstans på vägen måste du bestämma dig om det verkligen är värt det. Är det värt att kämpa med näbbar och klor för att få rätt? Vem i dig är det som anser det vara så viktigt att ha rätt … eller, kanske närmare sanningen: Vem i dig är det som är rädd för att känna sig som en förlorare?

Den verkliga förlusten ligger inte i förlora när du anser dig ha rätt. Den största förlusten ligger i att totalt förlora sig i relativt betydelselösa saker (vilket det faktiskt oftast handlar om) och på så sätt förlora kontakten med det inre Varandet, ditt verkliga Jag, som står åtskild från egots tankar om ”rätt” och ”fel”.

Det betyder inte att du inte gör vad du kan när du anser att det finns anledning att ifrågasätta något. Men du handlar inte i frustration.

Du ser vilka möjligheter som finns och du gör vad som känns rätt för stunden. Hela tiden med bibehållen uppmärksamhet inombords. Och när du känner att den aktuella livssituationen har spelat ut sin roll, oavsett det yttre slutresultatet, då släpper du taget och vandrar lugnt vidare.

Ingen ”vinst” kan någonsin göra dig verkligt tillfredsställd när egot ligger bakom. Ingen ”förlust” kan någonsin sänka dig när du är i kontakt med ditt verkliga Jag.


Till toppen ⇧