För ett liv i balans

Vem saknas?

av

Det finns en gammal berättelse om hur nio munkar samlats för att utföra ett arbete. Den äldre av dem börjar med att räkna gruppen, men får det bara till åtta. Resultatet blir detsamma när de andra provar.

En förbipasserande munk ser den rådande förvirringen och frågar vad som försiggår. De förklarar situationen och får till svar: ”Ni är ju nio.”

Då går det upp för dem; de hade glömt att räkna med sig själva.

Det är det som händer när vi är allt för uppslukade av det som händer i det yttre. Vi glömmer bort oss själva, det innersta Självet, vårt sanna jag. Vi förlorar kontakten med den vi verkligen är.

Om du tar bort frågetecknet i frågan ”Vem saknas?”, då får du svaret: Vem saknas. Om du tar bort frågetecknet i frågan ”Vem är du?”, då får du svaret: Vem är du.

Vem – ditt oförvanskade, självständiga och tidlösa jag – är det som kvarstår när du tagit bort alla intellektuella försök att förklara vem du är. Inget av dessa svar kommer att vara av verkligt värde för dig om du inte först känner dig själv.

Tänk dig att du får en lönespecifikation full av nollor. Vad har du för värde av det? Det är först när en högre siffra placeras främst som ett värde uppstår.

Du tillför verkligt värde till världen när du värdesätter ditt verkliga jag.


Till toppen ⇧