För ett liv i balans

Det verkligt viktiga

av

Vi människor har försetts med gåvan att påverka saker och ting. Vi kan förändra, vi kan anpassa, vi kan lägga till och vi kan ta bort.

Detta är inte bara vår största gåva, det kan även bli vår största förbannelse. Vi inbillar oss att om vi bara påverkar lite mer i det yttre, då kommer allt kännas bra på insidan.

Som du säkert märkt funkar det inte särskilt bra i längden. Det håller ett tag. En ny frisyr ger dig kanske två dagars välbefinnande medan ett nytt jobb kan ge dig hela sex månader.

Sedan kommer den där gnagande känslan tillbaka igen … något står inte riktigt rätt till, något måste göras, något måste förändras.

Det primära främst

Påverka och förändra för all del, det är inget fel i det, men tro inte att det bidrar till några väsentliga lösningar invändigt. Yttre påverkan, som ett led till en inre makeover, leder förr eller senare till frustration.

Den sanna och hållbara lösningen är enklare, snabbare och billigare: stanna upp och upptäck att du är komplett i detta nu.

Tro inte på tankarna som hittar fel till höger och vänster. Alla sådana tankar har att göra med det förflutna eller en uppdiktad framtid. Kliv ut ur tankebubblan och kliv in i verkligheten, i nuet.

Just nu, i detta ögonblick, vad är fel?

Om du är helt ärlig med dig själv, om du inte låter dig dras med av tankertömmarna, då kommer du att upptäcka att ingenting är fel. Det kanske fortfarande finns saker du vill förändra, men inget av detta påverkar din djupt rotade känsla av att verkligen vara tillfreds.

Att komma i kontakt med den dimensionen av dig – ditt sanna jag – är det verkligt viktiga. Allt annat är sekundärt. Och när du sätter det primära främst, då blir dina sekundära insatser storartade.


Till toppen ⇧