För ett liv i balans

Ditt viktigaste steg

av

Syrrans son har börjat göra sina första tappra försök till att krypa. På julafton lär det väl vara full fart på lille Sigge.

Sedan är det inte länge kvar tills han börjar gå; konsten att hålla balansen, planera vart han ska och väja för hinder på vägen. Allt utan att behöva ägna särskilt mycket tanke åt det.

Vilken prestation!

Som vuxna behöver vi också lära oss att gå – att gå inåt.

Vi måste lära oss att uppmärksamma och vara i kontakt med vårt djupare jag. Vi måste lära oss att hitta balansen mellan vår ostadiga personlighet och den evigt stadiga opersonligheten.

Vårt livs viktigaste uppgift är att upptäcka denna tidlöshet inom oss och så ofta som möjligt vara i kontakt med den.

Det kan kännas som en omöjlig uppgift, men med övning blir det lika naturligt som att gå. Om Sigge tänkte i samma banor som oss vuxna (vilket han lyckligtvis inte gör), då skulle han ge upp innan han ens börjat krypa.

Det fina med att upptäcka ditt sanna jag är att du inte behöver lära dig någonting nytt. Du föds med den själsförbindelsen, det har bara råkat komma lite annat emellan.

Upptäckten av ditt äkta jag är en återupptäckt.

När tankarna om vem du är sjunker undan, då framträder den du är. När idéerna om vad som är meningen med livet lägger sig, då får livet mening.

Vuxenspelet fortsätter med allt vad det innebär och du kan glädjas åt vad det har att erbjuda. Men nu sker allt med en ovärderlig bonus – förbindelsen med den eviga stillheten inom dig. Livet blir okomplicerat och tillfredsställande.

Att lära sig gå på nytt är att återupptäcka livets fullkomlighet.

Det viktigaste steget framåt är det du tar inåt.


Till toppen ⇧