För ett liv i balans

Är du villig att förändra världen?

av

Många vill förändra världen, men hur många är villiga att göra vad som verkligen krävs?

Många är villiga att offra både tid och pengar för att förändra saker i det yttre, men hur många är villiga att förändras i det inre? Många spenderar hela sina liv åt att fixa till saker på ytan, men hur många är villiga att gå på djupet med problemen?

Om vi vill förändra världen, då måste vi börja med att förändra oss själva. Det finns inget annat sätt.

”Men varför ska jag börja med mig själv? Jag ser ju vad som är fel i världen!” Är det inte just denna inställning som är själva roten till alla världens bekymmer? Jag och det andra. Rätt och fel. Separation.

Om vi vill frambringa en verkligt gynnsam och hållbar förändring, då måste vi sluta att separera oss själva från världen, från nuet, från livet. Vi är världen! Vi är vår egen verklighet.

Om vi beskådar och bedömer nuet genom dåtidens dimridå, då kommer vi att återupprepa samma gamla elände om och om igen. Idéerna och åtagandena är kanske paketerade i en ny fin ask, men innehållet orsakar samma gamla lidande.

Om vi ska kunna dra nytta av det vi lärt oss på vägen, då måste vi sluta döma det som är. Dömandet i sig är själva kärnan i det som döms. Dramat kräver sin dramatiker.

Välvillig förändring börjar med att fullt ut acceptera det som är. En godhjärtad värld är en värld som är vän med nuet.

Förändringen börjar här och nu. Och den börjar med dig.

Är du villig att förändras?


Till toppen ⇧